Details

Nieuws Actueel

Silvaner&Riesling trocken van Weingut Ch. W. Bernhard - Rheinhessen ASPERGEWIJN 2021

22-02-2021

Goudse wijnimporteur Tire Bouchon is weer succesvol bij de verkiezing Aspergewijn van het jaar.


Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de beste aspergewijn voor bij asperges is het Tire Bouchon wijnimporteur van wijnen met karakter uit Gouda, weer gelukt om de titel aspergewijn 2021 in de wacht te slepen met het inzenden van Silvaner&Riesling Trocken Weingut Ch. W. Bernhard Rheinhessen/Duitsland. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het oudste Aspergegenootschap van Nederland: Het Brabants Asperge Genootschap. Dit jaar was de 28ste editie.

Dit jaar was de organisatie een extra uitdaging door de beperkingen van Corona. Zo werden de 30 wijnen, ingezonden door 16 wijnimporteurs/handelaren in een voorronde “blind” geproefd door een professioneel wijnpanel om tot een selectie van 6 wijnen te komen, die in de finale streden om de titel. Opnieuw werden deze 6 wijnen “blind” en in willekeurige volgorde door het proefpanel beoordeeld. In dit geval in twee sessies: met en zonder asperge.

De Silvaner&Riesling van Tire Bouchon werd in de voorronde als favoriet gekozen en kwam in de finale ook ruim voor nummer 2 op de eerste plaats.

Antoine van Esch van Tire Bouchon met een lach: ‘Na de winnende wijn in 2018 en een tweede plaats in 2019, nu weer de eerste plaats, ik begin er feeling voor te krijgen. Dit is in een Coronajaar met waardeloze omzet wel een heel mooie opsteker.’

Wil je zelf de proef op de som nemen, dat kan. Je kunt de wijn bestellen via https://tirebouchon.nl/product-category/aspergewijn/  


Terug Print