Details

Succesvolle webinar voor Nederlandse hotelvakscholen op maandag 29 maart

29-03-2021

Ter vervanging van de Junior Sommelier Award voor Duitse wijn organiseerde het Informatiebureau voor Duitse Wijn een anderhalf uur durend webinar voor hotelvakscholen.


De Junior Sommelier Award voor Duitse wijn is een jaarlijkse traditie. Een spannende strijd tussen de hotelscholen waar een door de school uitgekozen student zijn of haar kennis van Duitse wijn in een professioneel concours laat zien. Net zoals in 2020 was ook dit jaar wegens corona helaas geen editie mogelijk. De negende Junior Sommelier Award voor Duitse wijn verhuist naar maart 2022.

Het Informatiebureau voor Duitse Wijn zorgde voor een vervangend programma. Tijdens een webinar op maandagvoormiddag 29 maart werd een inleiding gegeven over Duitse wijn, met nadruk op de diversiteit van druivenrassen, wetgeving, de verschillen tussen de regio’s en het moderne gezicht van dit wijnland. 11 wijnen werden samen geproefd die elk door een andere student online werden voorgesteld.

7 scholen met in totaal 161 studenten volgden live het webinar. Andere scholen bekijken achteraf het webinar en proeven de wijnen samen met hun leraar of lerares. Zo worden 13 scholen bereikt met 346 studenten. Een schitterend resultaat! Deze studenten vormen immers de toekomst van de Nederlandse horeca.

 


Terug Print