Details

Teide Schepers (ROC Mondriaan – Den Haag) wint met glans de achtste Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn!

26-03-2019

Na een preselectie, die in de scholen zelf plaatsvond, konden studenten niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom) tijdens de finale in een theoretische proef, vier degustatieproeven en een individuele proef hun kennis over Duitse wijn tonen. De Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn vond plaats op maandag 25 maart 2019 in het NH-Hotel (Utrecht).


In de jury zetelden Ton Nelissen (Restaurant Cheval Blanc – Heemstede), Heleen Boom  (Restaurant Bouwkunde – Deventer), Peter van Houtert (Verbunt Verlinden – Tilburg), Bert Horstman (Heisterkamp Wijnkopers – Ootmarsum) en Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn).

De kennis van de deelnemers moest tot uiting komen in een theoretisch gedeelte, een proefgedeelte en een mondelinge test. Tijdens de mondelinge test zorgde Ton Nelissen (Restaurant Cheval Blanc – Heemstede) met een bereiding rond eendenlever voor een bijzondere mondelinge proef. De deelnemers moesten na het proeven van 4 wijnen en het gerecht, hun ideale wijn-spijscombinatie verklaren.

Zelden was het niveau van de kandidaten zo hoog, maar de jury was versteld van de kennis en vaardigheid van de winnaar Teide Schepers. Hij was de beste in de 3 onderdelen en gaat terecht naar huis met een prachtige hoofdprijs: deelname aan de “Sommelier Summer Class”, een opleidingsreis voor sommeliers die einde juni plaatsvindt in Duitsland gedurende 4 dagen.

De tweede plaats ging naar Erik Jansen  (Noorderpoort - Groningen) en de derde plaats werd in ontvangst genomen door Nils Snitselaar (Rijn Ijssel Vakschool - Wageningen).

We danken alle scholen die het mogelijk maakten deze wedstijd te organiseren:

ROC Mondriaan – De Haag
Rijn Ijssel Vaschool - Wageningen
MBO Rijnland - Leiden
Nova College - Haarlem
Landstede - Zwolle
Zadkine - Rotterdam
De Rooi Pannen - Tilburg
Deltion College - Zwolle
Noorderpoort – Groningen
Horizon College - Heerhugowaard


Terug Print