Details

Twee Duitse rosés in de top tien uit de Grote Hamersma

05-06-2020

1 Duitse rosé scoorde maar liefst 9 punten in de categorie "De Bijzondere Vijf" en 1 Duitse rosé scoorde 8,5 punten in de categorie "De Betaalbare Vijf".


Categorie “De Bijzondere Vijf “

BattenfeldSpanier

Rosé 'R' - 2018
Geproefd op 4 jan 2020

Uit het rariteitenkabinet van het echtpaar Spanier-Gillot, de trotse bezitter van BattenfeldSpanier en Kühling-Gillot. Een rosé van cabernet sauvignon en syrah is al een niet veel voorkomend een-tweetje maar in Rheinhessen nog veel zeldzamer. Is ook maar een klein beetje van: is een Spielereitje. Maar dat pakt opmerkelijk goed uit. Geen zoet, geen geflirt met aardbeien met suiker en frambozenijs. Een kloek-kruidige rosé die zich opmerkelijk genoeg het beste laat vergelijken met wat goeds uit het Zuid-Franse Bandol. Met zijn kracht, zijn droogheid en zijn kwaliteit om als wijn beoordeeld te willen worden en niet als snoepgoed. 

https://www.debruijnwijnkopers.nl/shop.html

Prijs: €16,95

Categorie “De Betaalbare Vijf”
Weingut J.Neus
Rosé trocken - 2019

Geproefd op 5 apr 2020

Volwassen bijvangst van een domein dat zich heeft gespecialiseerd in pinot noir. Zie ook de Ingelheimer Alte Reben. In dit geval een piepjonge en energieke rosé. Niet dat snoeperige. Ook wat kleur betreft niet al te pips om de neus. Kruidig rood fruit, een bordertje groen in de verte en goed droog afdrinkend. Schenk rustig nog eens in: 11,5 procent.

https://www.winterbergwijnen.nl/

Prijs: €10,95

 

 

 


Terug Print