Details

Nieuws

Unieke wijnproeverijen tijdens German Summer Cities

02-06-2019

Met het festival German Summer Cities geeft het Duits Verkeersbureau bezoekers van vrijdag 14 juni t/m zondag 16 juni in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord alvast een spetterend voorproefje van de zomer in de Duitse steden.


Wijn
Ook is er een proeverij met heerlijke Duitse wijnen uit de verschillende wijnregio’s, in samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn.
Er zijn maar liefst dertien wijnbouwgebieden – van de nabijgelegen Ahr met zijn rode Spätburgunder (Pinot Noir) en Franken met zijn sprankelende Silvaners tot Württemberg met zijn dieprode Dornfelder en natuurlijk de Pfalz met zijn overheerlijke Rieslings.

Wijnexpert Mark van de Wijn laat alle deelnemers zes heerlijke Duitse wijnen en Zwiebelkuchen, dé specialiteit uit Weimar, proeven.


Vrijdag 14 juni: wijnproeverij & presentatie wijnland Duitsland
17.30 – 19.00 uur & 19.30 – 21.00 uur

Bier
Zo krijgen bierliefhebbers de unieke gelegenheid om met deskundig advies van Matthias Kliemt  - de enige driesterrenbiersommelier ter wereld - de lekkerste Duitse bieren te proeven. Deze gediplomeerde bierkenner weet en vertelt alles over de diverse brouwerijen van craft beer, net over de grens in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Deelnemers kunnen, in combinatie met de echte Duitse Brezels, van zeven speciaalbiertjes genieten.

Zaterdag 15 juni: bierproeverij met driesterrenbiersommelier Matthias Kliemt 18.00 – 19.30 uur & 20.00 – 21.30 uur

Kaarten kosten € 10 en zijn verkrijgbaar via de website: https://www.germany.travel/summer

Verder zijn er het hele weekend in het restaurant van de Tolhuistuin de lekkerste Duitse specialiteiten verkrijgbaar.

Wil je als journalist graag deelnemen aan de bier- of wijnproeverij?
Meld je dan uiterlijk 7 juni gratis aan (max. 2 personen): pers[at]germany(dot)travel En laat het ons ook z.s.m. weten als je geïnteresseerd bent in een lezersactie (winactie of 50% korting).


Over German Summer Cities
Tijdens dit festival staat de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord drie dagen lang in het teken van bruisende Duitse steden als Berlijn, Hamburg, Keulen en München. Met een gevarieerd programma bestaande uit o.a. arthouse films, jazzmuziek, een pop-up event in het kader van 100 jaar Bauhaus, bier, wijn en specialiteiten uit de Duitse keuken beleven bezoekers Duitsland van vrijdag 14 juni t/m zondag 16 juni op z’n zonnigst!
https://www.germany.travel/summer

 

Over de DZT
De Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) is het nationale 'toeristenbureau' voor Duitsland met hoofdkantoor in Frankfurt am Main. De DZT vertegenwoordigt het vakantieland Duitsland in opdracht van het Bondsministerie voor Economie en Energie en wordt door dit ministerie gefinancierd op basis van een besluit van de Duitse Bondsdag. De DZT ontwikkelt en communiceert strategieën en producten om het positieve imago van de Duitse reisbestemmingen in het buitenland verder te versterken en het toerisme naar Duitsland te stimuleren. Voor dit doel zijn er wereldwijd in 32 landen vertegenwoordigingen actief. Meer informatie vindt u in ons online perscentrum onder www.germany.travel/presse.

© Sabine Lubenow / Lookphotos/ LOOK Bildagentur der Fotografen


Terug Print