Details

Nieuws Actueel

Vakantie tussen de wijnstokken – wijnboeren bieden camperplaatsen aan

06-07-2020

De reiswaarschuwingen binnen Europa zijn opgeheven en er is veel belangstelling voor vakantiebestemmingen in Duitsland. Om die reden heeft het Duits Wijninstituut onderzoek gedaan naar camperplaatsen in alle dertien Duitse wijnbouwgebieden.


Wat is er nu mooier dan met de camper rondtrekken door schilderachtige landschappen met wijngaarden en het aangename combineren met het nuttige? Zo kan men genieten van de natuur en van goede wijn.

"Na een eerste rondvraag onder Duitse wijnboeren hebben we 35 bedrijven gevonden die vakantiegangers de mogelijkheid bieden bij hen te overnachten in hun camper", aldus Monika Reule, directeur van het het Duits Wijninstituut. "En waarschijnlijk zijn er nog veel meer wijnbouwers die hiertoe bereid zijn. Maar vanaf drie staanplaatsen hebben wijnboeren een bouwvergunning nodig om actief staanplaatsen te mogen verhuren." Dat is toch een bepaalde hindernis. Camperaars hebben over het algemeen als minimale eis dat er een stroom- en wateraansluiting moet zijn.

Vakantiegangers die met de camper op reis gaan kunnen niet alleen genieten van de vele wijnroutes die in vrijwel elk wijngebied te vinden zijn. Andere populaire reisdoelen zijn bijvoorbeeld 'de mooiste uitzichten over wijngaarden', 'hoogtepunten van de wijncultuur' en Duitslands 'bekroonde vinotheken'. Wie graag op reis wil vindt informatie over overnachtingsopties en andere diensten van wijnboeren in de betreffende database met wijnproducenten.

Voor wie de wijnregio's graag te voet ontdekt, kan inspiratie uit verschillende wandelroutes halen. 

Externe Links: www.winzeratlas-stellplatz.de und www.landvergnuegen.com

>> DOWNLOAD Camperplaatsen_bij_wijnboeren_2020.pdf 


Terug Print

(c) Weingut Gehring, Nierstein (Rheinhessen)