Details
Wine Professional 2016
Deelnemers/wijnhuizen op de stand van het Informatiebureau voor Duitse wijn:
- WG Britzingen / Markgräferland (Baden)
- Weingut Georg Müller Stiftung ( Rheingau)
- Winzervereinigung Freyburg-Unstrut (Saale-Unstrut)
- Schloßgut Ebringen (Baden)
- Weingut Gerold Spies(Rheinhessen)
- DIVINO International (Baden-Franken-Württemberg)
- Weingut Petri (Pfalz)
- Weingut Martin Waßmer (Baden)
- Weingut Kruger-Rumpf (Nahe)
Markvandewijn:
- Sekt- und Weingut Winterling (Pfalz),
- Weingut Braun (Pfalz),
- Weingut Braunewell (Rheinhessen)
Winterberg Wijnen:
- Weingut Dr. Hermann (Moezel),
- Weingut Gerhard Klein (Pfalz),
- Weingut Peter Lauer (Moezel)
Op de proeftafel van het Informatiebureau voor Duitse Wijn staan 15 wijnen van de deelnemende wijnhuizen voor u klaar: zie hier de lijst.
Er werden 3 verschillende Masterclasses georganiseerd met Duitse wijnen;
Maandag 11 januari in het Gault&Millau Theater:
Masterclass met wijnen van Weingut Odinstal met gerechten van de sterrenkok Jef Schuur van Restaurant Bij Jef (17 punten Gault&Millau), Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel (18 punten Gault&Millau) en Soenil Bahadoer van Restaurant De Lindehof (17 punten Gault&Millau). Sprekers waren Andreas Schumann en Nadine Mögling (www.viniwine.nl)
Dinsdag 12 januari in het Gault&Millau Theater:
Duitse Silvaner gecombineerd met gerechten van Xiao Han Ji van Restaurant HanTing Cuisine (16 punten Gault&Millau). Sprekers Romana Echensperger (MW) en Saskia Schuring (Gault&Millau beste sommelier 2016).
Dinsdag 13 januari in het Proefschrift Wijntheater:
Duitse Sekt proeverij gepresenteerd door Romana Echensperger (MW)
Terug Print