Acties

Wines of Germany Gastro Cup

Duitse wijnen nemen anno nu een volwaardige plaats in binnen de Nederlandse gastronomie. Elke serieuze wijnkaart bevat een aantal Duitse wijnen en veel sommeliers maken bij het samenstellen van wijnarrangementen goed gebruik van de diversiteit die dit wijnland te bieden heeft.

Om die veelzijdigheid en de brede inzetbaarheid van Duitse wijnen extra in het zonnetje te zetten organiseert Proefschrift in samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn een wijnconcours geheel gewijd aan Duitse wijnen.

Heeft u Duitse wijnen in uw assortiment waarvan de gastronomische inzetbaarheid vanaf de eerste slok duidelijk is, dan bent u bij deze uitgenodigd om deel te nemen aan de Wines of Germany Gastro Cup.

Hoe doet u mee?
Stuur "the Wine and Food Association" vóór 5 december van uw favoriete gastronomische Duitse witte, rode, mousserende en/of dessertwijnen - twee flessen per wijn.

U kunt wijnen insturen in 4 hoofdcategorieën:

I.            Riesling trocken en halbtrocken
II.           Witte Burgunder (Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay) en Silvaner
III.          Rood: Spätburgunder, Frühburgunder, Lemberger, Dornfelder, cuvées/blends
IV.           Mousserend en Dessertwijn

Per hoofdcategorie gelden 2 prijscategorieën:

A)           horecaprijs tot en met € 12 per fles
B)           horecaprijs meer dan € 12 per fles

Gelieve bijgevoegd excel-bestand volledig in te vullen en retour te sturen.
Deelnamekosten: geen.
De keuze qua oogstjaar is vrij, mits iedere wijn in voldoende mate beschikbaar is voor de Nederlandse markt.

Voorronde en finale

De ingezonden wijnen worden geproefd in het proeflokaal van The Wine & Food Association, door een professioneel panel van gerenommeerde sommeliers en vakpers met o.a. Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn), en voorzitter Jan van Lissum (The Wine & Food Association).

De finale vindt op maandag 8 januari om 11.30 uur plaats in het Gault&Millau Theater tijdens Wine Professional in de RAI Amsterdam. Hier worden in iedere hoofdcategorie de 3 beste wijnen onder de 12 euro en boven de 12 euro blind geproefd. De culinaire omlijsting wordt verzorgd door De Scheepskameel, een restaurant in Amsterdam dat bekend staat om zijn volledig Duitse wijnkaart. Uiteraard bent u van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze proeverij.

Aanvang: 11.30 uur. Na het proeven van elke categorie wordt de winnende wijn bekendgemaakt.

Bezoekers van de beurs kunnen de finalewijnen dinsdag 9 en woensdag 10 januari zelf proeven.

Afleveradres wijnen, uiterlijk dinsdag 5 december:

The Wine & Food Association
Oudeschans 11 (begane grond, blauwe deur)
1011 KR  Amsterdam
(svp op de doos vermelden: WGGC)

We kijken uit naar uw deelname en mocht u vragen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen per mail.