Mooiste uitzichten Details

Franken - Casteller Schlossberg

De Schlossberg draagt als hoogste punt van het dorp de naam van de oorspronkelijke 12e eeuwse burcht van de graven van Castell. Sinds 1266 wordt de Schlossberg in oorkonden als wijngaard vermeld en staan zijn wijnen bekend om hun kwaliteit en eigen smaak.

In 1659 werd hier voor het eerst Silvaner in Duitsland aangeplant. Vandaag de dag komen er zowel Silvaner als Riesling in de gedaante van Große Gewächse vandaan. Aan de voet ligt de Schlossberg met Riesling. Rechts zie je een heuvel met kastanjes op de plaats van de vroegere voorburcht en op overblijfselen van de lindeboom waaronder recht gesproken werd en waarvan de leeftijd op 400 jaar geschat wordt. Helemaal rechts in het bos verstopt getuigt de trappentoren nog van de eertijdse Obere Burg. In het dal klimt de wijngaard Kirchberg omhoog, terwijl rechts tegenover de blik blijft rusten op de Kugelspiel, een wijngaard in alleenbezit.

De wijngaarden liggen in een nis in de zuidelijke en westelijke hellingen van het Steigerwald. Door een bijzonder lokaal klimaat komen hier van gipskeuperbodems heel uiteenlopende wijnen vandaan.


2,3
Aantal kilometers

1
Tijdsduur in uren

Franken - Casteller Schlossberg

Startplaats

Schloßplatz in Castell

Eindpunt

Schloßplatz in Castell

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk

Gpx

GPX download

(A suitable software is required to open GPX files.)

Drucken Drucken