Mooiste uitzichten Details

Mooiste uitzichten 2012

Mittelrhein - Uitzicht vanaf het Wingertshäusje op Leutesdorf

Het Wingertshäusje (wijngaardhuisje) in Leutesdorf ligt direct op de steile helling van de Andernacher Poort, het nauwe dal aan het einde van de Beneden Mittelrhein tussen Leutesdorf en Andernach. Daar doorbrak de vanuit het Neuwieder Bekken komende Rijn de rotsen in noordwaarte richting om zich verder een weg te zoeken.

Zelden zie je het typische aspect van het landschap aan de Mittelrhein zo goed in één oogopslag. Gezichtsbepalend is Leutesdorf met zijn herverkavelde steile wijngaarden die een hellingspercentage van ruim 70 hebben. In contrast daarmee boven rechts in beeld de oude wijngaardterrassen met hun met de hand gestapelde droge steenmuren. Aansluitend de massieve rotsformaties die doen vermoeden hoe dun de toplaag van de onmiddellijk daaronder liggende wijngaardbodems moet zijn en daarmee ook de unieke stijl van de Rieslings van de Mittelrhein laten raden.

Links aan de horizon is de hoogste top te zien, de vulkaan Hohe Buche, en rechts de Loreley van het noorden in de vorm van de ruïne Hammerstein op zijn machtige rotsmassief dat bijna loodrecht in de Rijn afdaalt.


8,7
Aantal kilometers

2
Tijdsduur in uren

Mittelrhein - Uitzicht vanaf het Wingertshäusje op Leutesdorf

Startplaats

Centrum van Leutesdorf

Eindpunt

Centrum van Leutesdorf

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Gpx

GPX download

(A suitable software is required to open GPX files.)

Mittelrhein 13
Drucken