Mooiste uitzichten Details

Mooiste uitzichten 2016

Pfalz - Uitzicht op de burchtruïne Wachtenburg

De "Schönste Weinsicht", gelegen aan de rand van Wachenheim, biedt een uitzicht op de burchtruïne Wachtenburg - het herkenningspunt van de traditionele wijn- en mousserende wijnstad Bad Dürkheim aan de deutsche Weinstrasse.

De Wachtenburg, die bestaat uit een hoger gelegen kerncomplex en de jongere benedenburcht, zou al in de 12e eeuw zijn gebouwd. De rechthoekige toren diende als woon- en verdedigingsstructuur. Het bovenste kasteel werd omringd door een muur met vijf torens, waarvan de meest oostelijke de moeite waard is. Tijdens de Pfalzische Successieoorlog in 1689 werd de Wachtenburg grotendeels verwoest.

Het "mooiste wijnzicht" vormt een onderdeel van de luswandelroute "Rieslingtour" en is slechts een kleine omweg van de langeafstandswandelroute "Pfälzer Weinsteig" en de wandelroute "Deutsche Weinstraße".

De Rieslingtour leidt over 7,5 km van het marktplein met de gelijktijdige kerk St. Georg, de Ludwigskapelle en de marktfontein langs de stadsmuur naar de wijngaarden tot aan het wijnrouteraam tot aan de burchtruïne Wachtenburg. Daar heb je een prachtig uitzicht op de Rijnvlakte en de burchttent nodigt uit tot rust met specialiteiten uit de Pfalz.

Op de terugweg loop je door de wijngaarden van Schlossberg en Altenburg in Wachenheim - langs het mooiste uitzicht op wijn - en keer je terug naar het marktplein.


7,5
Aantal kilometers

2,5
Tijdsduur in uren

Pfalz - Uitzicht op de burchtruïne Wachtenburg

Startplaats

Marktplatz (vor St. Georgskirche) Wachenheim

Eindpunt

Burgruine Wachtenburg

Moeilijkheidsgraad

mittel

Gpx

GPX download

(A suitable software is required to open GPX files.)

Drucken Drucken