Mooiste uitzichten Details

Mooiste uitzichten 2012

Rheinhessen - Uitzicht vanaf de Brudersberg

Vanaf de Brudersberg heb je bij mooi weer een optimaal vergezicht op de Hessische Ried tot aan Frankfurt (oostwaarts), verder tot aan de Taunus en de  Großer Feldberg (noordoosten) en anderzijds tot aan de buiging van de Rijn bij Oppenheim en het Odenwald met zijn Melibokus (zuidoostwaarts).

De Brudersberg zelf wordt liefkozend aangeduid als Niersteiner Loreley en is een geliefde bestemming voor wandelaars, fietsers en de talrijke bezoekers die .  Nierstein met een tocht door de wijngaarden willen leren kennen. Het middendeel van de Rheinhöhenweg tussen Alsheim en Mainz voert langs de Brudersberg en benadrukt daarmee het bijzondere aspect ervan. Omgeven door de wijngaarden Oelberg, Kranzberg, Pettenthal, Hipping en Spiegelberg vormt de Brudersberg de kern van de Niersteiner Roter Hang met Rieslings die tot de beste ter wereld behoren.

Een Duits wijnvaktijdschrift schreef ooit dat de Brudersberg complexe en gelaagde wijnen voortbrengt, op en top Riesling met fijne zuren – wijnen met  Grand Cru allure die alle aandacht vragen. Van een vergelijkbare aandacht die de wijnen van de Brudersberg trekken, is ook die Brudersberg zelf verzekerd. Hij kreeg de onderscheiding ‘mooiste wijnuitzicht van Rheinhessen՚.


6
Aantal kilometers

1,5
Tijdsduur in uren

Rheinhessen - Uitzicht vanaf de Brudersberg

Startplaats

Marktplein in Nierstein

Eindpunt

Marktplein in Nierstein

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Gpx

GPX download

(A suitable software is required to open GPX files.)

Drucken