Mooiste uitzichten Details

Mooiste uitzichten 2020

Ruhkreuz Zornheim

Vanaf de parkeerplaats aan de Zornheimse Lindenplatz met de indrukwekkende Drei-Grazien-Brunnen leidt een toegangsweg naar het Ruhkreuz Zornheim, het begin- en eindpunt van deze 6,8 km lange wandeling, die met in totaal tien informatiepanelen onderhoudend en interessant is.

Het eerste spreekwoordelijke hoogtepunt van de wandeling is de Hasenberg, die een fantastisch uitzicht op het Taunusgebergte biedt. Op de rustplaats bij het Jubilämswald kun je een korte pauze inlassen. In 2016 werden hier in totaal 200 bomen geplant ter ere van het 200-jarig bestaan van Rheinhessen, die nu groeien en bloeien naast het beeld van een lokale kunstenaar.

De route gaat verder door uitgestrekte velden en glooiende weiden, langs grazende kuddes koeien en dwars door weelderige boomgaarden van Zornheim. Van kersen tot appels, peren en mirabellen, er is onderweg genoeg te bewonderen, afhankelijk van het seizoen.

Daarna gaat de wandeling rustig bergafwaarts naar de veelzijdige biotoop Rohrwiesen onder begeleiding van fruitbomen tot zover het oog reikt. De diversiteit aan soorten in de biotoop wordt al van veraf aangekondigd met een intensief natuurlijk achtergrondgeluid, dat pas afneemt als de Hiwweltour overgaat in de wijngaarden.

Het hoogteverschil met het wijngaardhuisje "Auf dem Winkel" is snel vergeten, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op het Taunusgebergte die bij helder weer zelfs tot aan de skyline van Frankfurt am Main reikt.

Nu leidt de wandelroute naar de Selzer Berg, waar je de voormalige Selztallocatie uit de Eerste Wereldoorlog passeert en een spannend inzicht krijgt in de geschiedenis van de regio.

Het wijngaardhuisje "Am Hohberg" markeert de laatste beklimming van de Hiwweltour. Aan het einde van de route informeert het laatste informatiebord over de vorming van het landschap en ben je weer bij de rand van Zornheim am Ruhkreuz aangekomen. Daar maak je het comfortabel op de wandelbank en geniet je van het geweldige uitzicht.


7,5
Aantal kilometers

2
Tijdsduur in uren

Ruhkreuz Zornheim

Startplaats

Zornheim, Parkplatz am Lindenplatz (Zuweg)

Eindpunt

Zornheim, Parkplatz am Lindenplatz (Zuweg)

Moeilijkheidsgraad

mittel

Gpx

GPX download

(A suitable software is required to open GPX files.)

Drucken