Mooiste uitzichten Details

Mooiste uitzichten 2012

Saale-Unstrut - Uitzicht vanaf de Max-Klinger-Weinberg in de Naumburger Blütengrund

Op de Max-Klinger Weinberg in de wondermooie Blütengrund geniet je van een unieke flair in een bijna mediterrane ambiance. Je kijkt er uit over het idyllische, door glooiende heuvels omzoomde Saaledal met op de achtergrond het silhouet van de stad Naumburg.

De schilder Max Klinger was al enthousiast over de afwisseling tussen het zachte licht en de heldere contouren van het kleurrijke landschap. Met zijn uitspraak “Het is hier als in Toscane, maar dan dichter bij huis՚՚ is hij verantwoordelijk voor ‘Toscane van het noorden՚ als bijnaam voor dit gebied.

De Blütengrund ligt ten noorden van Naumburg in het hart van de regio Saale-Unstrut tussen Bad Kösen, Freyburg en Weißenfels en is daarmee een van de bekendste toeristische bestemmingen en handelsmerken van Sachsen-Anhalt. Hij is door fietspaden langs Saale en Unstrut verbonden met het interregionale fietsnetwerk. Dankzij het aantrekkelijke landschap van het gebied waar de Unstrut in de Saale uitmondt en de hoge concentratie aan toeristische attracties is de Naumburger Blütengrund uitgegroeid tot een geliefde bestemming voor recreatie, actief toerisme en cultuur. De Blütengrund ligt in het natuurpark Saale-Unstrut-Triasland en in het beschermde landschap Saale. In dit gebied is een indrukwekkende verzameling van historische, landschappelijke en culturele bijzonderheden te vinden.


25
Aantal kilometers


Tijdsduur in uren

Saale-Unstrut - Uitzicht vanaf de Max-Klinger-Weinberg in de Naumburger Blütengrund

Startplaats

Centrum van Naumburg

Eindpunt

Bad Kösen

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk

Gpx

GPX download

(A suitable software is required to open GPX files.)

Drucken