Mooiste uitzichten Details

Mooiste uitzichten 2016

Württemberg - Wijnzicht op de rotstuinen van Hessigheim

Het mooiste wijnzicht 2016 van Württemberg bevindt zich in de Hessigheimer Felsengärten. Het biedt een weids uitzicht over de Neckar- en Enz-valleien, tot aan Stuttgart, dat op ongeveer 25 km afstand ligt. Aan de voet van de Felsengarten liggen de terraswijngaarden van de topwijngaard 'Wurmberg'. Door de gunstige klimatologische omstandigheden gedijen hier naast de Württembergse specialiteit Trollinger ook rassen zoals Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Direct ertegenover, in het westen, ligt Besigheim. De stad werd in 2012 uitgeroepen tot mooiste wijnstad van Duitsland.

Achter het stadslandschap van Besigheim, verder naar het westen en noordwesten, zijn de terraswijngaarden Besigheimer Niedernberg en Walheimer Schalkstein te zien. Aan hun voet stroomt de Enz in de Neckar. Het kleine maar ecologisch waardevolle natuurgebied is een echt stukje wildernis midden in de wijngaarden.

De rotstuinen met hun steil oplopende wanden, rotsblokken en kloven bieden de bezoekers spannende natuurbelevenissen en inzichten in een zeldzaam geworden leefgebied. Ze zijn ook een populair klimgebied met een lange traditie in het midden van een indrukwekkend wijngaardlandschap.

Vanaf Besigheim zijn er wandel- of fietspaden bewegwijzerd naar de Schönsten Weinsicht. Bovendien leiden de 7-Keltern-Radrundweg en de marathonwandelroute van de Felsengartenkellerei Besigheim door de wijndorpen rond het Schönste Weinsicht.


1,6
Aantal kilometers

0,5
Tijdsduur in uren

Württemberg - Wijnzicht op de rotstuinen van Hessigheim

Startplaats

Felsengartenkellerei Besigheim, Am Felsengarten 1, 74394 Hessigheim

Eindpunt

Aussichtspunkt Hessigheimer Felsengärten

Moeilijkheidsgraad

kinderwagentauglich

Gpx

GPX download

(A suitable software is required to open GPX files.)

Drucken Drucken